Miről is szól ez a blog

Múltról, jelenről, jövőről. A játékokról, regényekről. A szerepjáték köré gyűlt tévhitekről.

Szavazás

Egy kis reklám

Archívum

Utolsó kommentek

Múltidéző, avagy hogy is volt ez? #1.

2007.10.12. 11:00 | Iffar | Szólj hozzá!

A szerepjáték kialakulása majd fél évszázadra nyúlik vissza.

1960-ban Jeff Peren egy szabályrendszerrel - mely a középkori világhoz kapcsolódó játék alapja volt - a kezében találkozott Gary Gygax-szal (született: 1938 július 27, Chicago-ban), akit egyébként a Dungeon & Dragons szerepjáték atyjaként emlegetnek.
Jeff engedélyével Gary kiegészítette a szabályokat, ami aztán  "LGTSA Medieval Military Miniatures Rules" (középkori hadászat miniatűrök szabályai) címen, az "International Federation of Wargamers" havilapjában.

Később tovább fejlesztette a szabályokat, s fantasy elemeket is fűzött hozzá. Ezt a változat "Chainmal" (Láncing)-ként jelent meg 1971-ben a Guidon Games kiadásában

1974-es GenConon (Észak Amerika legnagyobb játék kiállítása) látott napvilágot a Chainmal utódja, Gary Gygax és Dave Arneson által szerkesztett Dungeon & Dragons (röviden: D&D), amely egy olyan figurás harci társasjáték szabályait tartalmazta, ahol egy kissebb csapat járhat be egy terepet különböző, a játékvezető által meghatározott akadályokba, ellenségekbe ütközve, miközben kincseket keresnek.
A játék egy három kötetet tartalmazó dobozból állt. Taktikai vonását jellemzi, hogy bajnokságokat rendeztek, ahol kizárólag a sikeresség, hatékonyság volt mérvadó.

(forrás: Wikipédia)

Címkék: fantasy szerepjáték rpg d&d role playing game

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgame.blog.hu/api/trackback/id/tr25193788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása