Miről is szól ez a blog

Múltról, jelenről, jövőről. A játékokról, regényekről. A szerepjáték köré gyűlt tévhitekről.

Szavazás

Egy kis reklám

Archívum

Utolsó kommentek

Múltidéző, avagy hogy is volt ez? #2.

2007.10.12. 20:00 | Iffar | Szólj hozzá!

A késöbbiekben számos szerző jelentetett meg különböző forrásokban (a "The Dragon" magazinban, a "Polyhedron" magazinban, kiegészítő szabályok Arduin Grimoire-ral kezdődő sorában, nyomtatásban kiadott kalandok formájában) szabálymódosításokat, -pontosításokat és -kiegészítéseket, valamint számos újabb D&D kiadás is napvilágot látott. A szabály szövegei nem voltak összehangoltak, ezért nem is fogadták el általánosan őket, mindenki az alapján játszott, amit ismert – elképzelhető volt, hogy két D&D-ző csapat egyáltalán nem ismert közös forrást.

1977-ben a TSR kiadásában jelent meg az "Advanced Dungeon & Dragons" (röviden AD&D) és egy újabb, Dungeons & Dragons címmel rendelkező játék (a változat közismert neve "Basic D&D"), ez egy, kezdő játékosokat AD&D-hez felzárkóztató sorozat első kiadványa volt.

Ezek megjelenésekor már piacon voltak a versenytársak is (pl. "Tunnels & Trolls", "RuneQuest", "Dragon Quest", "Traveller", "The Fantasy Trip"), és ekkorra már lassan a maihoz hasonló szerepjátszási szokások is kialakultak.

(forrás: Wikipédia)

Címkék: fantasy szerepjáték rpg d&d role playing game

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgame.blog.hu/api/trackback/id/tr93193800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása